??????

??????

Ο Λόφος Πεύκων βρίσκεται στους Βορειοανατολικούς πρόποδες του όρους Μαυροβουνίου στα όρια του οικισμού του Λιθoτόπου, στο Δήμο Ηράκλειας Σερρών. Εκτείνεται σε έκταση 56 στρεμμάτων σε μια προνομιούχο από τη φύση της τοποθεσία που σχεδόν αγγίζει τη νότια πλευρά της λίμνης Κερκίνης.

Έχοντας μοναδική θέα προς τη λίμνη και το γραφικό λιμανάκι του Λιθoτόπου προσφέρεται για ημερήσιες – ολοήμερες εξορμήσεις, πικ-νικ, περιηγήσεις, χαλάρωση και ξεκούραση στη φύση.

Ο λόφος είναι κατάφυτος με πεύκα, βελανιδιές και θάμνους. Την Άνοιξη και το φθινόπωρο πλημμυρίζει με χρώματα και αρώματα, καθώς  στις πλαγιές του φυτρώνουν με διάφορα είδη φυτών και πανέμορφων λουλουδιών.  Στην κορυφή του, η εκκλησία του Προφήτη Ηλία με την πλακόστρωτη πλατεία της και την ωραία θέα της, υποδέχεται και λειτουργεί τις μέρες μαζικών εξόδων όπως την Καθαρά Δευτέρα, την Πρωτομαγιά κ.α.  

Βόλτες σε πανέμορφα μονοπάτια, παιχνίδια στην παιδική χαρά, χαλάρωση και αναψυχή στις πέτρινες βρύσες και στα κιόσκια είναι μερικές από τις δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε στο λόφο.  

ψησταριές είναι μερικές από τις δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε στο λόφο.  

Ο λόφος Πεύκων είναι ανοιχτός για το κοινό, κάθε μέρα, όλο το χρόνο. Η είσοδος στο χώρο επιτρέπεται μόνο από την ειδικά κατασκευασμένη είσοδο. Η παραμονή σας στο λόφο επιτρέπεται από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου. Εξαίρεση αποτελούν τα μέλη ορειβατικών συλλόγων, τα οποία μπορούν να διανυχτερεύουν στα ειδικά καταφύγια.