????????? ??????????????

????????? ??????????????

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στον Δήμο Ηράκλειας υπάρχει επαρκής κάλυψη σε βασικές αθλητικές υποδομές (ποδοσφαιρικά στάδια και γήπεδα, κλειστά γυμναστήρια, ανοικτοί χώροι άθλησης). Στο σύνολο των Κοινοτήτων του Δήμου δραστηριοποιούνται 23 Ποδοσφαιρικοί Σύλλογοι σε πολλούς από τους οποίους λειτουργούν και Ακαδημίες Ποδοσφαίρου.

Επιπλέον, αξιόλογη και ποικίλη είναι η πολυετής δράση του Συλλόγου Ενόργανης Γυμναστικής Βαλτερού, του Αθλητικού Ομίλου Ηράκλειας και των Αθλητικών Συλλόγων Σκοτούσας και Στρυμονικού, οι οποίοι εκτός από τη συστηματική εκγύμναση παιδιών και ενηλίκων, διοργανώνουν διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις και δρώμενα.

Ημιμαραθώνιος Κερκίνης

Ο «KerkiniLakeRun» είναι ένας μοναδικός παραλίμνιος ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου που διοργανώνεται από τον ΑθλητικόΌμιλο Ηράκλειας και μια ομάδα εθελοντών δρομέων του Δήμου. Οι συμμετέχοντες καλύπτουν μια διαδρομή 21 χιλιομέτρωνμέσα από πανέμορφα τοπία, μονοπάτια και δασικούς δρόμους περιμετρικά της λίμνης.

Ποδηλατάδα Ηράκλειας

Για όσους αγαπούν το ποδήλατο, οι δημότες του Δήμου Ηράκλειας πήραν μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία και μαζί με φίλους του ποδηλάτου οργανώνουν για όλο το καλοκαίρι κάθε εβδομάδα ποδηλατάδα για μικρούς και μεγάλους. Η ποδηλατάδα πραγματοποιείται στην Ηράκλεια, αλλά και μεγαλύτερες ποδηλατικές διαδρομές εντός και εκτός των ορίων του Δήμου.